Marieke Peters

Als woelig water tot rust komt, wordt het langzaam helder.
Als iets traag in beweging komt, komt het langzaam tot leven.

– Lao-Tse

 

Mijn hart ligt in het begeleiden van mensen in hun ontwikkeling, bewustzijn en gezondheid.

De natuur is een grote passie van mij en dat vertaalt zich naar een levenslange studie in voeding en natuurlijke geneeswijze. Dat heeft een enorme invloed op zowel onze fysieke- als psychische kant.

Na de geboorte van mijn eerste dochter werd mij al snel duidelijk dat ik tegen mijn eigen patronen en emoties aan liep. Wie ben ik en wat geef ik mijn kind mee? Vragen die ervoor zorgde dat ik ‘op weg ging’. Ontdekken wie ik was, inzicht krijgen in mijn eigen systemen. Groepswerk, individuele therapie, meditatie hielpen me goed op weg.

Gaandeweg kwam ook het verlangen om dit door te kunnen geven, want voor mij is de mens het mooiste wat er is op deze wereld, opleidingen volgden.

Als kind was ik een ‘draaideur patiënt’ in het ziekenhuis. Astmatische bronchitis, eczeem, spastische dikke darm, chronisch ontstoken bijholtes, neuspoliepen, keelamandelen enz.

Daar groei je overheen zeiden ze…..maar na mijn 23ste kwamen veel klachten terug en ben ik door voeding genezen.
Later ging het weer niet goed, vermoeidheid kwam op. Het bleek dat ik niet de goede verhouding eiwit/vet/koolhydraten binnen kreeg. Door het meten van mijn stofwisseling kwam ik er achter dat ik dit bij kon stellen. Met een energiek resultaat!

Opleidingen en kwalificaties

Naast mijn praktijk werk ik als

  • Docent stofwisseling- en Chinese voedingsleer bij OMNI hypnosementor.
  • Jarenlang heb ik als docent gewerkt voor Qing Bai en Total Health. Hoe mooi dat ook was, alleen Chinese voedingsleer werkt voor de meeste mensen niet voldoende. Daarom heb ik met 2 collega’s de handen ineen geslagen en zijn we de opleiding MetaQi gestart, waar naast de Chinese voedingsleer ook de stofwisselingsleer gedoceerd wordt. Meer info daarover: www.metaqi.nl en www.yigo.nl
  • Geef ik cursussen en lezingen over de Chinese voedingsleer en de stofwisseling.