Ervaringen

 

Ik voel me de laatste weken zo goed en dat wil ik als student graag met je delen. Ik ben sinds ik gestart ben anders gaan eten en drink alleen heet water. Ik ben nu in 6 weken 3 kg afgevallen iets wat met die personal trainers, eiwit diëten etc natuurlijk nooit gelukt is. De 77 kg is weer in beeld (was 80,5) . Ik kan me niet meer heugen wanneer ik dat voor het laatst gezien heb! Ook mijn vingers zijn veel dunner. Ik heb een aantal ringen om mijn vingers groter laten maken maar ik denk dat ik die op termijn maar weer kleiner laat maken. Ik heb ook sinds 2 weken nauwelijks gewrichtsklachten (knie/enkel). Deze klachten maakten dat ik minder goed kon hockeyen omdat ik dus niet door mijn knieën kon gaan, en afgelopen maandag lukte dat weer wel. Mijn slagen zijn gelijk een stuk beter geworden omdat ik de juiste houding nu wel kan aannemen!. Daarnaast heb ik geen behoefte meer om te snaaien en chocola te eten.Ook is mijn zelfvertrouwen een stuk beter en heb ik vertrouwen in alles waar ik mee bezig ben. Dank je wel. 
Will – Therèse van Roosmalen – student die de opleiding Chinese voedingsleer volgt

 

Toen ik bij Marieke kwam was er veel boosheid in mij. Boosheid op mijn ouders en wat er in die relatie speelde. Ik kwam eigenlijk voor mijn koude handen en onregelmatige, vaak uitblijvende menstruatie. En ik dacht dat dat een relatie kon hebben met de boosheid. Door mijn voeding aan te passen, verdween de boosheid echt als sneeuw voor de zon. Er is niets concreet gebeurd in relatie tot mijn ouders, maar IN mij is alles veranderd. Ik ben op dat stuk nu rustiger.
Therapie was niet meer nodig. Alleen door het aanpassen van mijn voeding.
Suzan

 

Een jaar of 20 geleden kreeg ik last van jicht, wat een afschuwelijke pijn is. De oorzaak ligt in mijn verleden, door een zeer ongezonde levensstijl in mijn jongere jaren.
Het gevolg was dat de lever, nieren combinatie, wat, zoals ik het begreep, onze afval fabriek is, niet meer optimaal werkte.
De reguliere medische wetenschap kon mij niet echt verder helpen dan met een advies wat inhield geen rood vlees, geen eieren, geen nieuwe haring , geen rode wijn, etc. Dit aangevuld met medicijnen zoals abuprofen en/of diclofenac voor iedere keer als ik toch weer een aanval zou krijgen.  
Dit maakte mij niet echt gelukkig, daar ik het gevoel had dat er symptoom behandeling plaatsvond en de oorzaak niet werd aangepakt. Bovendien hebben alle (chemische) medicijnen bijwerkingen die weer na verloop van tijd om meer en andere medicijnen vragen.
Dit bracht mij in de navolgende zoektocht bij Marieke Peeters, voedingsadviseur en actief op het gebied van natuurgeneeskunde.
Bloedonderzoek bracht aan het licht een verzwakte lever en bijnieren. Hiervoor heeft zij mij een kruiden mengsel met o.a. paddenstoelen voorgeschreven, die in eerste instantie de lever en de bijnieren weer hebben aangesterkt, dit wel in combinatie met een gezond dieet.
Dit alles zorgde ervoor dat ik mij weer fit voelde en ook weer een heerlijk glas wijn kan drinken, met mate.   
Deze natuurlijke aanpak geeft mij een veel beter gevoel en werkt erg goed.
Rob 

 

Voor mij zit de meerwaarde van Marieke’s praktijk hem ten eerste in de onderzoeksmethodes die ze hanteert, waarin ze zich vooral focust op je energiehuishouding. Met name de energetische bloedtest gaf een haarscherp beeld van alle tekorten en onbalansen die lichamelijk speelden toen ik bij haar aanklopte, voortkomend uit een onderliggende hormoonproblematiek waar ik al langer mee kamp. Andere consulten in andere alternatieve of reguliere trajecten hadden nog niet zo’n duidelijk beeld opgeleverd.
Daarnaast is Marieke’s expertise op het gebied van diëtetiek weergaloos: in mijn geval was de sleutel tot de remedie een uitgekiende combinatie van Chinese voedingskunde met een dieet dat toegespitst was op mijn type stofwisseling. Daarbovenop supplementen geadviseerd vanuit de bloedtest.
Het is compleet maatwerk en die aanpak maakte mijn herstel tot een groot succes: in drie maanden tijd maakte ik een transitie door van totaal burned out, naar fysiek weer fit en sterk. Het gros aan klachten was verdwenen en ik had mijn levenskwaliteit goeddeels terug.
Samantha
 
 
 
Mijn buik is ontspannen, voor het eerst dat ik me kan herinneren! Waar ik me voorheen niet eens van bewust was, merk ik nu hoe mijn buik en lichaam reageren op bepaald eten. Ik krijg hoofdpijn na het eten van tarwe. Mijn schouders gaan vastzitten zodra ik suiker heb gegeten, ik moet gapen en wordt moe. Dat is allemaal over als ik eet zoals het bij mij past! 
Het is gemakkelijker vol te houden dan ik dacht, ik voel me echt gevoed omdat ik mijn lichaam geef waar het om vraagt. Door Marieke weet ik nu hoe ik dat kan doen en daar ben ik onwijs blij mee! Ik voel me meer in mijn centrum, sterker, kan mijn grenzen beter aangeven en ik merk dat de stem van mijn hart intenser is.
Linda