Ervaringen

Omdat ik een sterk vermoeden had dat de huisarts me antidepressiva voor zou schrijven ging ik opzoek naar een alternatieve geneeswijze. Ik stuurde Marieke een mailtje met mijn verhaal en nog dezelfde dag kreeg ik een reactie. Vol vertrouwen maakte ik een afspraak voor een hypnose sessie en ze gaf me een recept mee voor een homeopathisch middel dat eventuele resten van het griepvirus uit mijn cellen zou helpen verdwijnen. De hypnose gaf me in eerste instantie een goed gevoel, maar na een aantal dagen zag alles er weer minder rooskleurig uit. Toen ik dit naar Marieke mailde stelde ze voor om zo snel mogelijk een nieuwe afspraak te maken.

Mijn eerste gedachte was dat ze me nogmaals zou hypnotiseren maar ze luisterde eerst goed naar mijn verhaal en zei toen: ik wil wat anders proberen. Marieke stelde voor om door middel van een familieopstelling te kijken of dat misschien meer duidelijkheid kon geven. Door middel van Playmobil poppetjes en een aantal vragen liet ze me zien waar de schoen wrong. Iets uit mijn vroege jeugd wat als een rode draad door mijn leven liep kwam naar boven. Ineens werd me duidelijk dat de hypnose wel degelijk iets op gang had gebracht. Soms moet het blijkbaar eerst wat slechter gaan voor het beter gaat.

Tijdens meditatie komen er soms onverwerkte emotionele ervaringen uit het verleden omhoog waarvan je leert doorzien dat ze nu nog invloed hebben op je leven, we noemen het voor het gemak ‘bubbels’. Met de hypnose breng je blijkbaar (onbewust) dingen op gang die ervoor zorgen dat dergelijke ‘bubbels’ naar boven kunnen komen waardoor ik ineens anders reageerde dan normaal. Marieke voelde feilloos aan waar ze op in moest spelen en welke vragen ze moest stellen om mijn ‘bubbel’ helder te krijgen. Door de poppetjes werd het ook zeer inzichtelijk, Het was voor mij echt een eyeopener. Het mooie is dat als je het eenmaal doorzien hebt het meteen gaat werken. De last die ik eigenlijk al heel mijn leven gehad heb van deze ‘bubbel’ lijkt weg te ebben en ik zit nu weer een stuk beter in mijn vel. De flow herstelt zich weer en alles lijkt nu ineens weer een stuk makkelijker het gaan.
Peter van Caulil

 

Ik voel me de laatste weken zo goed en dat wil ik als student graag met je delen. Ik ben sinds ik gestart ben anders gaan eten en drink alleen heet water. Ik ben nu in 6 weken 3 kg afgevallen iets wat met die personal trainers, eiwit diëten etc natuurlijk nooit gelukt is. De 77 kg is weer in beeld (was 80,5) . Ik kan me niet meer heugen wanneer ik dat voor het laatst gezien heb! Ook mijn vingers zijn veel dunner. Ik heb een aantal ringen om mijn vingers groter laten maken maar ik denk dat ik die op termijn maar weer kleiner laat maken. Ik heb ook sinds 2 weken nauwelijks gewrichtsklachten (knie/enkel). Deze klachten maakten dat ik minder goed kon hockeyen omdat ik dus niet door mijn knieën kon gaan, en afgelopen maandag lukte dat weer wel. Mijn slagen zijn gelijk een stuk beter geworden omdat ik de juiste houding nu wel kan aannemen!. Daarnaast heb ik geen behoefte meer om te snaaien en chocola te eten.Ook is mijn zelfvertrouwen een stuk beter en heb ik vertrouwen in alles waar ik mee bezig ben. Dank je wel.
Will – Therèse van Roosmalen – student die de opleiding Chinese voedingsleer volgt

 

Toen ik bij Marieke kwam was er veel boosheid in mij. Boosheid op mijn ouders en wat er in die relatie speelde. Ik kwam eigenlijk voor mijn koude handen en onregelmatige, vaak uitblijvende menstruatie. En ik dacht dat dat een relatie kon hebben met de boosheid. Door mijn voeding aan te passen, verdween de boosheid echt als sneeuw voor de zon. Er is niets concreet gebeurd in relatie tot mijn ouders, maar IN mij is alles veranderd. Ik ben op dat stuk nu rustiger.
Therapie was niet meer nodig. Alleen door het aanpassen van mijn voeding.
Suzan

 

Een jaar of 20 geleden kreeg ik last van jicht, wat een afschuwelijke pijn is. De oorzaak ligt in mijn verleden, door een zeer ongezonde levensstijl in mijn jongere jaren.
Het gevolg was dat de lever, nieren combinatie, wat, zoals ik het begreep, onze afval fabriek is, niet meer optimaal werkte.
De reguliere medische wetenschap kon mij niet echt verder helpen dan met een advies wat inhield geen rood vlees, geen eieren, geen nieuwe haring , geen rode wijn, etc. Dit aangevuld met medicijnen zoals abuprofen en/of diclofenac voor iedere keer als ik toch weer een aanval zou krijgen.
Dit maakte mij niet echt gelukkig, daar ik het gevoel had dat er symptoom behandeling plaatsvond en de oorzaak niet werd aangepakt. Bovendien hebben alle (chemische) medicijnen bijwerkingen die weer na verloop van tijd om meer en andere medicijnen vragen.
Dit bracht mij in de navolgende zoektocht bij Marieke Peeters, voedingsadviseur en actief op het gebied van natuurgeneeskunde.
Bloedonderzoek bracht aan het licht een verzwakte lever en bijnieren. Hiervoor heeft zij mij een kruiden mengsel met o.a. paddenstoelen voorgeschreven, die in eerste instantie de lever en de bijnieren weer hebben aangesterkt, dit wel in combinatie met een gezond dieet.
Dit alles zorgde ervoor dat ik mij weer fit voelde en ook weer een heerlijk glas wijn kan drinken, met mate.
Deze natuurlijke aanpak geeft mij een veel beter gevoel en werkt erg goed.
Rob Baert

 

Voor mij zit de meerwaarde van Marieke’s praktijk hem ten eerste in de onderzoeksmethodes die ze hanteert, waarin ze zich vooral focust op je energiehuishouding. Met name de energetische bloedtest gaf een haarscherp beeld van alle tekorten en onbalansen die lichamelijk speelden toen ik bij haar aanklopte, voortkomend uit een onderliggende hormoonproblematiek waar ik al langer mee kamp. Andere consulten in andere alternatieve of reguliere trajecten hadden nog niet zo’n duidelijk beeld opgeleverd.
Daarnaast is Marieke’s expertise op het gebied van diëtetiek weergaloos: in mijn geval was de sleutel tot de remedie een uitgekiende combinatie van Chinese voedingskunde met een dieet dat toegespitst was op mijn type stofwisseling. Daarbovenop supplementen geadviseerd vanuit de bloedtest. Het is compleet maatwerk en die aanpak maakte mijn herstel tot een groot succes: in drie maanden tijd maakte ik een transitie door van totaal burned out, naar fysiek weer fit en sterk. Het gros aan klachten was verdwenen en ik had mijn levenskwaliteit goeddeels terug.
Samantha

 

Mijn buik is ontspannen, voor het eerst dat ik me kan herinneren! Waar ik me voorheen niet eens van bewust was, merk ik nu hoe mijn buik en lichaam reageren op bepaald eten. Ik krijg hoofdpijn na het eten van tarwe. Mijn schouders gaan vastzitten zodra ik suiker heb gegeten, ik moet gapen en wordt moe. Dat is allemaal over als ik eet zoals het bij mij past!
Het is gemakkelijker vol te houden dan ik dacht, ik voel me echt gevoed omdat ik mijn lichaam geef waar het om vraagt. Door Marieke weet ik nu hoe ik dat kan doen en daar ben ik onwijs blij mee! Ik voel me meer in mijn centrum, sterker, kan mijn grenzen beter aangeven en ik merk dat de stem van mijn hart intenser is.

Linda

 

Paar keer bij Marieke geweest en het helpt heel erg om te weten wat bij me past qua voeding. Merk dat ik minder moe ben nu ik het juiste eet. Marieke is super vriendelijk en altijd behulpzaam bij extra vragen. Ze weet wat er speelt ook psychologisch is ze een enorme hulp. Zou haar zeker aanbevelen.
Wendy

 

Enkele weken geleden mijn stofwisselingstype laten meten bij Marieke en ben echt super blij met de resultaten! Eindelijk weet ik nu wat mijn lichaam nodig heeft (ipv dat ik maar vanalles uitprobeerde en niks leek te werken). Ik voel dat mijn lichaam weer gezond en sterk wordt, allerlei klachten en kwalen verdwijnen (ook dankzij alle praktische en handige tips die ze me mee heeft gegeven) en ook blijf ik ineens een stuk makkelijker op gewicht. Echt zo blij mee!
K. van Iersel

 

Ik ben bij Marieke geweest en wat was het verhelderend! Jarenlang geworsteld met overgewicht en me niet goed voelen. Echt alles geprobeerd, alle diëten die er maar zijn, personal training met een streng dieet en niets hielp. Met Marieke haar adviezen heb ik nu eindelijk gezond gewicht. Ik voel me zowel fysiek en mentaal echt zo goed. Zo blij dat dit op mijn pad is gekomen!!
W.T. van Roosmalen

 

Ik moest even wachten totdat er plek was maar het wachten was absoluut de moeite waard. Ik kwam er voor hypnotherapie. Marieke stelde me direct op mijn gemak – ik was nooit eerder in hypnose en vond het toch een beetje spannend. Tijdens de hypnose kwamen onderwerpen naar boven die ik diep in mijn onderbewustzijn had opgeslagen. Aan het einde van de sessie voelde ik me vrij en licht. Marieke is een fijne therapeut. Integer en met een goed gevoel voor mij als klant. Bedankt, Marieke, voor de fijne sessies!
Lotty K.

 

Door Marieke ben ik van mijn klachten af. Goed advies!
Stephanus van de Wiel