Opleiding - MetaQi

Over MetaQi

MetaQi is een opleiding die opgezet door ervaren en gepassioneerde docenten die al lange tijd werkzaam zijn in de voeding en zien dat veel mensen enorm opknappen als ze hun voeding afstemmen op hun persoonlijke behoeften.
Ze willen die kennis en passie graag door geven en zijn daarom de opleiding MetaQi gestart.

MetaQi brengt de leer van de stofwisselingen en de Chinese voedingsleer samen in één opleiding.

MetaQi brengt de leer van de stofwisselingen en de Chinese voedingsleer samen in één opleiding.

Betekenis van MetaQi

Meta
Komt van het woord metabolisme (of stofwisseling). Uit het Grieks vertaald betekent het verandering of omzetting en is het geheel van biochemische processen dat plaatsvindt in de cellen van organismen.

Qi
Is een fundamenteel concept uit de Chinese cultuur, doorgaans gedefinieerd als adem, levenskracht, vitale energie of spirituele energie dat deel uitmaakt van alles wat bestaat.

Voeding volgens de stofwisselings typen – de perfecte combinatie met de Chinese voedingsleer!

“Er zijn zoveel diëten, maar deze heeft me overtuigd”

De meeste mensen zijn in de war door alle tegenstrijdige verklaringen van voedingsdeskundigen, voedingstrends en wondermiddelen. Veel claims blijken veelal loze beloften en leiden tot frustratie, zwaarlijvigheid en vermoeidheid.

De huidige voedingsstromingen zijn vrijwel allemaal gebaseerd op een gestandaardiseerde of massamarktbenadering van gezondheid en voeding. Met andere woorden, ze bieden enkelvoudige, one-size-fits-all voedingsoplossingen. Maar deze benadering is zeer beperkt, het is de reden dat diëten voor de meeste mensen niet werken.

Wat voor de ene persoon werkt, heeft misschien geen effect op een andere persoon en kan een derde persoon slechter maken. Elk voedingsmiddel of elke voedingsstof kan bij verschillende mensen vrijwel tegengestelde biochemische invloeden hebben.

Met andere woorden, dezelfde voedingsmiddelen die je energiek, gezond en slank houden, kunnen ervoor zorgen dat iemand anders daar te zwaar, vermoeid en ongezond van wordt. Waarom? Simpelweg omdat je stofwisseling heel uniek is!

Net zoals je uiterlijk anders is dan dat van alle anderen, en geen twee mensen dezelfde vingerafdrukken hebben, zijn we ook intern allemaal heel verschillend. Dit betekent dat voedingsbehoeften per persoon heel individueel zijn.

Er is namelijk niet één manier van gezond eten en genezen die voor iedereen goed werkt.

MetaQi is een opleiding waar je leert dat voeding heel persoonlijk is, dat het om maatwerk gaat en niet om algemene adviezen.

Onze voeding draagt ​​in belangrijke mate eraan bij om gezond blijven, je goed te voelen en productief te zijn. Aangezien de behoefte aan voedingsstoffen individueel is, is het van belang om erachter te komen wat je lichaam nodig heeft.

Iedereen is anders en je stofwisseling is net zo uniek als je DNA.

Zodra je eet volgens je stofwisseling krijgt je lichaam precies wat het nodig heeft! Als de nutriëntenbehoefte van de cel optimaal wordt bevredigd, komt het lichaam in evenwicht, neemt de stofwisseling toe en komen er al heel snel een normaal evenwicht en energiebalans.

De leer van de stofwisseling gaat uit van:

5 type stofwisselingen die allemaal een andere benadering nodig hebben in de hoeveelheid en soorten eiwitten, vetten en koolhydraten:

 • Eiwittypen: deze hebben een zeer hoge behoefte aan eiwitten (vlees, vis,…), vet en een vrij lage behoefte aan koolhydraten (granen, fruit, groenten).
 • Koolhydraat typen: deze hebben veel koolhydraten nodig, maar minder vet en eiwit.
 • Gemengd type: ligt in het midden en heeft gevarieerde voeding nodig.

  De juiste balans in deze verhoudingen bepaalt wat het met de gezondheid doet.
  De stofwisselingstypen worden ondergebracht in 2 eiwittypen, 2 koolhydraattypen en een gemengd type.
  De 5 verschillende stofwisselingen hebben hun voedingsvoorkeuren en karakters.

Als je stofwisseling in balans is, dan:

 • Kan het lichaam efficiënter werken, de gezondheid en het immuunsysteem verbeteren.
 • Ga je ervaren wat je echte voedingsbehoeften zijn, het geeft rust, je hoeft niet meer van alles te proberen.
 • Energieniveau, activiteit en prestatieverhoging nemen toe, ook voor sporters.
 • Komt je geestelijke- en mentale gezondheid beter in balans.
 • Je eet wat je het beste kunt verteren; maag- en darm gezondheid nemen toe.
 • Je regenereert beter en je zelf genezend vermogen neemt toe.
 • Krijg je het gewicht wat bij je past.
 • Je lichaam is beter in staat zich te onthouden van alles wat minder goed voor je is.
 • De meeste mensen worden er zo blij van, het past bij hun voedingsvoorkeuren en ze kunnen eindelijk eten wat ze zo lekker vinden en goed voor ze is!

Een organisme is niet echt in balans en gezond zolang het niet optimaal wordt bevoorraad!

Deze aanpak is toepasbaar voor iedereen omdat mensen op zoek zijn naar daadwerkelijk gezonde voeding. Anders zou een van de moderne voedingstrends al zijn aangeslagen. Maar geen van deze trends past bij iedereen! Iedereen die echt wil zorgen voor een betere gezondheid heeft een individuele benadering van dagelijkse voeding nodig.

De stofwisselingsleer en Chinese voedingsleer bieden dit.

MetaQi is de eerste opleiding die een praktische methoden biedt om de verschillende stofwisselingen in kaart te brengen.

De Chinese voedingsleer gaat uit van:

 • Het versterken van de spijsvertering.
 • De 5 elementen leer en welke orgaansystemen daarbij betrokken zijn.
 • Dankzij de holistische kijk op lichaam, geest en ziel krijg je een goed energetisch overzicht van mogelijke onevenwichtigheden bij mensen.
 • Gaat heel individueel door nauwkeurige ondervraging (anamnese).
 • Geeft nauwkeurige informatie over heersende onevenwichtigheden in het organisme en over het doelgerichte gebruik van voedingsmiddelen die helpen om het organisme snel weer in balans te brengen.
 • Dit betekent dat onevenwichtigheden in het menselijk organisme zeer vroeg kunnen worden herkend en tijdig kunnen worden tegengegaan.

Al eet je nog zo goed, als het niet verteerbaar wordt gemaakt kun je het niet opnemen

Geniaal van de Chinese voedingsleer:

 • Volledige aandacht voor de verteringskracht.
 • Verteerbaarheid – alleen voedingsmiddelen die volledig worden verteerd (d.w.z. geabsorbeerd, gemetaboliseerd en de resten daarvan worden volledig uitgescheiden) geven ons energie, gezondheid en welzijn en houden het lichaam doorlaatbaar en schoon.

Alleen dan is het lichaam in staat om het aangevoerde voedsel volledig af te breken zonder het lichaam te laten verslappen en de afzonderlijke voedingsstoffen daadwerkelijk op te nemen. Alleen dan hebben we de voordelen en effecten van de voedingsstoffen!

Uniek van deze Chinese voedingsleer:

 • Door het thermische en energetische effect van de afzonderlijke voedingsmiddelen te kennen, kunnen ze zelfs therapeutisch worden gebruikt in de dagelijkse keuken.

Symptomen als constante verkoudheid, vermoeidheid, spijsverteringsklachten, innerlijke rusteloosheid, slaapstoornissen en tijdsdruk verdwijnen vaak al na enkele weken.

Wanneer je voedingspatroon verkeerd is, hebben medicijnen geen zin;
wanneer je voedingspatroon goed is, zijn medicijnen niet nodig.

– oude Chinese spreuk –

Waarom voeding op basis van stofwisselingstype en TCM in combinatie?

De combinatie maakt een perfecte afstemming mogelijk om de best mogelijke gezondheid te bereiken, want in de Chinese voedingsleer zijn niet alleen de effecten van de voedingsmiddelen die je gebruikt bekend maar het is de verteerbare bereiding van de voeding volgens je stofwisseling dat veel bijdraagt ​​aan het bereiken van het evenwicht.

Voor meer info en inschrijving: www.metaqi.nl